Jste zde
Krétský jídelníček - předkrmy
Krya Orektika - studené předkrmy
Feta - měkký ovčí sýr
Fasolia Gigantes - velké fazole v pikantní omáčce
Graviera - tvrdý ovčí sýr (na Krétě méně rozšířený než Feta)
Elies- olivy,malý talíř s olivami
Fasolakia - zelené fazolové lusky
Piperies Kafteres - pálivé papričky plněné ovčím sýrem
Taramosalata - jikrové pyré (chutné)
Skordalia - česnekové pyré
Melizanosalata - lilkové pyré
Zesta Orektika - teplé předkrmy
Tzatziki - řecký jogurt s okurkou, česnekem a olivovým olejem
Saganaki - sýr pečený a servírovaný v alobalu
Dolmades - vinné lístky plněné rýží, kopr
Piperies Tiganites - Grilované papriky
Melitzanes - smažený lilek s tzatziky
Kolokithakia - smažená cuketa s tzatziky
Feta Psiti - Ovčí sýr pečený, rajče, oregáno, chilli
Bujurdi - Feta (ovčí sýr) zapečené s rajčetem
Pita - opékaný řecký chléb na roštu
Taštičky z lístkového těsta - plněné lilky, sýrem, tvarohem nebo cuketami
Fava - cizrnová kaše
Chochli - talíř se šneky pečené v oleji, servírované v octě nabízené s párátky
Supes - polévky domácí a velmi chutné.
Psarosupa, drůbeží a zeleninová.
Avgolemono zupa obzvlášť výborná polévka z vejce a citronu.
Magiritsa z jehněčích vnitřností ,jako tradiční velikonoční chod.
Fasolada velmi známá je i fazolová polévka.
Kotosoupa slepičí vývar s masem a nudlemi